چرا ضرورت استفاده از پلوپز در آشپزخانه احساس میشود؟
امروزه برنج جایگاه ویژهای در سفرهی ما ایرانی ها پیدا کرده است، شاید به جرات بتوان گفت که برنج یک وعدهی غذایی هر خانواده ایرانی را در طول شبانه روز تشکیل میدهد.
از طرفی برای بانوانی که شاغل هستند و فرصت کافی برای تهیهی غذا ندارند، پلوپز وسیلهای بسیار عالی و کاربردی است، زیرا در دنیای ماشینی و پراز استرس امروز، زمانی برای آشپزی وجود ندارد و بیشتر غذاها با بهرهگیری از دستگاههای مختلف برقی و تنها با فشردن یک کلید به طور اتوماتیک آماده میشوند.
در نگاه اول این طور تصور میگردد که پختن برنج کار سادهای است اما در واقع پخت و عمل آوری درست برنج، نقش عمدهای در کیفیت آن دارد، اگر بهترین برنج هم در دسترس باشد ولی خوب پخته نشود، ممکن است قابل استفاده نباشد. چنانچه میخواهید برنجی کیفی و بدون زحمت تهیه و تناول بفرمایید، طبخ آن را به یک پلوپزی برقی بسپارید.
چه نوع پلوپزی پاسخگوی نیاز شماست؟
در این زمینه دو مورد حائز اهمیت است:
اندازه: طبق یک شیوهی سنتی برای اندازهگیری حجم دانههای برنج از فنجان استفاده میکنند، البته واحد لیتر هم در این زمینه کاربرد دارد، مثلا ۱/۵ لیتر معادل ۱۰ فنجان است.
نوع: برخی پلوپزها فقط پلوی ساده آماده میکنند در حالی که نوعی از آنها به عنوان آرام پز و بخارپز نیز مورد استفاده قرار میگیرند و با کمک آنها سبزیجات، گوشت و ماهی بخار پز میشوند.
اگر آشپزخانهی شما فضای کمی دارد و کوچک است، یک پلوپز چندکاره چاره ساز است، زیرا علاوه بر پخت برنج، درتهیهی کیک، پاستا، حلیم و سوپ به شما کمک میکند.
چون برای خرید پلوپز به خصوص چندکارهی آن باید مبلغ بیشتری پرداخت نمایید، پس براساس نیازتان انتخاب و خرید نمایید.
نکاتی که هنگام خرید پلوپز باید مد نظر باشد
ظرفیت: پلوپزها در اندازهها وظرفیتهای ۲، ۴، ۶، ۸، ۱۰ و ۱۲ نفره تولید و وارد چرخهی فروش میشوند، پلوپزی با ظرفیت سه فنجان برای یک تا سه نفر کافی است. متناسب با افزایش جمعیت خانواده، ظرفیت پلوپز هم باید بزرگتر باشد.
حرارت قسمت بیرونی: پلوپزی که کیفیت نداشته باشد، قسمت بیرونی آن داغ میشود و شما قادر نیستید به راحتی با آن کار کنید و چه بسا باعث سوختگی انگشتان هم بشود.
شستن ظرف داخل پلوپز: ظرف داخل پلوپز باید به راحتی قابل جدا شدن باشد و برنج به آن نچسبد، این قابلیت شستوشوی آن را آسان میکند و ته دیگ خوش طعم و خوش رنگ آن هم به سادگی جدا میگردد.
داشتن تایمر و گرمکن: پلوپزی که مجهز به تایمر باشد، به شما امکان میدهد که شروع کار آن را برای هر ساعتی که تمایل دارید، تنظیم کنید. اگر پلوپز شما خاصیت گرمکنی داشته باشد، غذا را بعد از آماده شدن، تا مدتی گرم نگه میدارد تا شما غذایی گرم و دلچسب میل نمایید.
سهولت استفاده: عمدهترین دلیل استقبال از پلوپز و خرید آن، سادگی کار با آن است، قبل از خرید، دقت کنید که کار با پلوپز دشوار و پیچیده نباشد، مطالعه دقیق دفترچهی راهنما راه گشاست.
جنس ظرف پلوپز: جنس ظرف پلوپز با کیفیت پخت غذا ارتباط مستقیم دارد، بهتر است جنس ظرف پلوپز از استیل ضد زنگ با روکش نچسب باشد، زیرا هم مقاوم است و هم آسان شسته میشود. البته کیفیت روکش هم باید مورد مداقه قرار گیرد، جنس ظرف ممکن است از تفلون یا روی هم باشد، اگر علاقهمند به تهیهی کیک هستید، تفلون مناسبتر است.
ته دیگ مرغوب: اگر دوست دارید ته دیگی خوشرنگ، خوشطعم و شکیل داشته باشید، توصیه میگردد از پلوپزهایی استفاده کنید که حالت های مختلف برای رنگ ته دیگ دارند.
پلوپزهای ایرانی ته دیگ بهتری میسازند، چون ایرانیها هواداران سینهچاک ته دیگ هستند به همین خاطر برندهای ایرانی روی این قابلیت تمرکز میکنند.
دوام: پلوپز دستگاهی پر مصرف و کاربردی است که به دفعات از آن استفاده میشود، بنابراین دوام آن خیلی مهم است، تحقیق از خریداران پلوپز و دوستان و آشنایانی که پلوپز دارند، شما را به این هدف میرساند.
رنگ پلوپز: به دلیل دفعات بهرهبرداری، ممکن است رنگ پلوپز با گذشت زمان تغییر کند، پیشنهاد میشود از رنگهای تیره به جای رنگهای روشن استفاده نمایید.
قیمت: تفاوت در حجم، جنس، امکانات ویژه و برند تولید کننده از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت پلوپز هستند.
صفحهی نمایشگر: این صفحه کار تنظیمات دلخواه و خاموش شدن دستگاه را به طور اتوماتیک انجام میدهد.
- ۰۰/۰۷/۲۹